Persbericht 28-12-’17

geplaatst in: Uncategorized | 0

 

Wellerlooi 28 december 2018

 

PERSBERICHT KERN BERGEN

 

In 2014 hebben het CDA en de PK een smalle coalitie gevormd. KERN heeft in de afgelopen periode stevig oppositie gevoerd en daarbij ook de nodige zaken voor de Bergense gemeenschap bereikt. KERN in de huidige samenstelling zoekt samenwerking ten behoeve van de inwoners van Bergen.

KERN is een partij die een politiek wil voeren gebaseerd op kwaliteit, gemeenschapszin en burgerparticipatie.

Kwaliteit staat dan voor goede dienstverlening naar onze burgers tegen een redelijk tarief, een ambitie voor de toekomst waarbij rust en ruimte, wooncomfort en duurzaamheid centraal staat met een gezonde balans tussen recreatie, toerisme en agrarische activiteiten.

Gemeenschapszin, waarbij vanuit gemeentewege de leefbaarheid in de kernen, het verenigingsleven en de mantelzorg gestimuleerd worden.
De burgerparticipatie, waarbij de betrokken instellingen, verenigingen en burgers betrokken worden bij de keuzes van het gemeentebestuur en waarbij niet de gemeente kiest voor wat goed is voor de burger, maar waar de burger en zijn instellingen in belangrijke mate bijdraagt aan essentiële keuzes.

We maken in de nu ontstane situatie onderscheid in de korte termijn (voor de raadsverkiezingen) en de de langere termijn (na de raadsverkiezingen) aanpak. Hoofdpunt bij beide is dat KERN gaat voor een aanpak met breed draagvlak, zowel op de korte als de lange termijn.

Wij zijn als KERN dienstbaar aan het belang van onze inwoners. We stellen in deze fase geen voorwaarden, die een oplossing op de korte termijn zouden kunnen blokkeren. We zijn voorstander van een informateur, met kennis van de regio en de daarin levende uitdagingen.

We zijn van mening dat in de zeer beperkte tijd tot aan de verkiezingen, een interim college een beperkte opdracht moet krijgen, waarbij wij denken aan allereerst op de dagelijkse zaken passen en daarnaast een analyse en oplossingsvoorstellen voorbereiden voor de overschrijdingen van de ‘drie D opgaven’.

Wij vinden het van belang dat aan de onderlinge polarisatie een einde komt en we nodigen de partijen in de gemeenteraad uit om nu als uitgangspunt vast te leggen, dat na de verkiezingen gewerkt wordt aan een brede coalitie, waarbij de kiezer in belangrijke mate bepaalt, welke partijen onderdeel uit gaan maken van het bestuur van de gemeente. Qua inhoud denkt KERN aan een coalitie, die zich gaat richten op de hoofddoelen; kwaliteit, gemeenschapszin en burgerparticipatie. We denken dat elke partij daarin zijn ambities kwijt kan.

KERN is bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen en nodigt andere partijen uit hierover van gedachten te wisselen om zodoende snel weer tot een bestuurbaar Bergen te komen.

Voor nadere informatie/toelichting kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter van KERN:

Frans Camps
06-49794117

 

Open als PDF