Patiëntenstop

geplaatst in: krantenartikel | 0

KERN Bergen betreurt het dat een huisartsenpraktijk in onze gemeente een patiëntenstop heeft moeten toepassen. Dit is zeker niet in het belang van de gezondheid van onze Bergse burgers, zij behoren als ieder ander recht te hebben op vrije zorgkeuze. Keuze voor een huisarts waar onze burgers zich thuis en vertrouwd voelen.

Huisartsenpraktijk Dr. Jung heeft een tijd terug haar zinnen gezet op ons “Iedershuus”. Deze locatie is dan ook niet geschikt. Iedershuus is nog altijd van groot maatschappelijk belang voor de Afferdse gemeenschap. “Handen af van het Iedershuus” zouden we dan ook nadrukkelijk willen zeggen!

In het verleden is samen met huisartsenpraktijk Dr. Jung ook naar tal van andere locaties gekeken. Deze locaties waren o.a.: (oud) winkelpand Keysers, Frans Arts, bakkerij Cuijpers, bouwen bij de school of zelfs bij de Alverman. Deze locaties zouden dan ook zéér geschikt zijn om in te richten als praktijk van Dr. Jung.

KERN Bergen is ten alle tijden bereid om met huisartsenpraktijk Dr. Jung te kijken naar een van deze bovengenoemde mogelijkheden in het belang van “onze burgers”. Wij zullen ons hier samen voor inzetten waar mogelijk zodat de burgers van Bergen snel kunnen rekenen op zorg die bij hen past, ook buiten postcodegebied 5851.