De bovenjuf

geplaatst in: krantenartikel | 0

 

 

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Als klein jongetje zat ik op de St. Vitusschool. Er werd in die tijd les gegeven door broeders. De broeders zorgden er voor, dat de schooltijd ordelijk verliep. Zelfs de korte wandeling van de klaslokalen naar het schoolplein was goed georganiseerd. Wij liepen braaf getweëen hand in hand naar de speelplaats. Teneinde een eventuele echte “spring in het veld” onder controle te houden werden wij zelfs zo af en toe verplicht een touwtje vast te houden. Dit in opdracht van de bovenjuf die goed gedrag beschouwde als het hoogste goed dat bestond. Tijdens het speelkwartier mochten wij even “los gaan”. De naam zegt het al, niet te lang natuurlijk.

De tijdsduur van het speelkwartier is ons ook gegeven bij de behandeling van de 1e termijn van begroting en rekening. De bovenjuf heeft in goed overleg met de meerderheid van het klasje daartoe besloten.
Daar sta je dan als spring in het veld. Een kwartier om de bovenjuf uit te leggen  wat je van de besteding van 30 miljoen vindt en een kwartier voor de wijze waarop die in het volgend jaar zal worden besteed.
Meer tijd is volgens onze bovenjuf niet nodig want de meeerderheid van het klasje heeft een coalitieplannetje gemaakt. En het touwtje wil zij nieuw leven inblazen. Dat touwtje noemt zij de “gedragscode”.
In de ogen van de bovenjuf is een spring in het veld in de klas, zeker als er wel 5 van zijn, lastig.Zij hebben de neiging met soms flinke sprongen boven de klas uit te kijken met als gevolg out off the box denken.

Op 11 juli a.s. is er weer “het” speelkwartier van het jaar.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Jaarrekening , begroting en  beoordeling over de 1e helft van het reilen zeilen dit jaar komt aan de orde.

Volgend jaar maart zijn er  verkiezingen. Over 9 maanden. We hopen dat u allen hand in hand en aan een touwtje naar de stemhokjes van onze bovenjuf gaat. Het touwtje lostaten, met de handjes los en niet te lang in het hokje blijven hangen…..en dan kiezen voor de mooiste gedragscode die er is: De KERN van ons bestaan,Vrijheid!
Meer weten, lid worden of zelfs meewerken aan het ontwarren van Gordiaanse knopen?  kijk hier of hier.

 

Rolf Krijnen
(fractievoorzitter KERN Bergen)