Helden in de gemeente Bergen

geplaatst in: krantenartikel | 0

Tijdens de openbare fractievergadering van KERN wees een van de aanwezigen ons erop dat er in onze gemeente weinig aandacht is voor ons verleden, de helden uit het verleden maar ook de helden van nu.

De politiek is vooral bezig met de dagelijkse beslommeringen en allerlei plannen maken zonder dat er sprake is van  enige reflectie en door vooral bezig te zijn met zijn eigen ding, wordt de feeling met de samenleving er niet beter op.

Zo mag er vanuit het college gerust wat meer aandacht gegeven worden aan topsporters en toppers in andere disciplines die we in onze gemeente hebben. Dit stimuleert en geeft meer binding in een gemeenschap.

Maar ook van de helden uit het verleden en de geschiedenis van onze gemeente zijn er weinig tastbare herinneringen meer zichtbaar en raken daardoor in vergetelheid. We zijn vooral bezig met nieuw te bouwen en grond omwoelen om zo aan de toekomst te werken, maar we wissen de sporen van het verleden letterlijk en figuurlijk uit.

Illustratief is bijvoorbeeld dat het 25 jarig bestaan van Nieuw Bergen groot gevierd is, terwijl 25 jaar later het stil bleef.

Het zou van wijsheid getuigen als vanuit de gemeente plaatselijke initiatieven die er op dit gebied zijn, ondersteund worden.

Voor de komende raadsvergadering staat de hoogte van de financiële waardering  voor helden van nu – de mantelzorgers – die vaak in anonimiteit hun taak uitvoeren, op de agenda. Wij hebben hier als fractie KERN niet lang over hoeven te discussiëren.