Kandidaat Lijst KERN stelt zich voor.

geplaatst in: Uncategorized | 0

 

Mijn naam is Bart Megens en ben geboren 26-11-1985 aan de Melingstraat te Afferden. Op mijn 16e begon mijn interesse in de politiek te groeien. Dit in tegenstelling van veel andere jeugd. Ik bezorgde iedere ochtend bij ruim 90 huishoudens het dagblad. Ik deed dit altijd lezend op mijn fiets zo begon mijn politieke interesse te groeien. Ik volg sindsdien dan persoonlijk ook de landelijke en provinciale politiek, óók daar heb ik zoals velen weten mijn ambities liggen.

Afgelopen jaar heb ik besloten om deel te gaan nemen aan de lokale politiek en heb zelf geprobeerd het een en ander op te starten. Helaas tevergeefs. Ik ben toen gaan zoeken naar een passende partij en besloot me aan te sluiten bij een lokale partij. Ik vond het belangrijk dat de partij vernieuwende politiek voert. KERN is voor mij precies de partij die dit wil doen in de gemeente Bergen. Ik heb toen dan ook besloten een openbare fractievergadering bij te wonen van KERN. Snel werd me duidelijk dat er een breed scala aan personen vertegenwoordigd is uit diverse landelijke partijen en uit onze samenleving. Duidelijk voor mij was dat KERN geen vooroordelen heeft om wat je politieke kleur is maar het belang van de lokale burgers voorop stelt.

Ik ben in november 2017 daarom als commissielid namens KERN actief geworden. Samen met KERN hoop ik het vertrouwen van de Bergse bevolking weer terug te geven aan onze burgers. Het is voor mij dan ook belangrijk dat de contacten met onze dorpsraden in de toekomst beter worden onderhouden en dat ze meer bij de politiek worden betrokken. Tenslotte staan de dorpsraden nog dichterbij de burgers dan de politiek. Natuurlijk is het dan ook de bedoeling dat de dorpsraden  beter zullen gaan communiceren met de politiek in Bergen.

Ook wil ik me inzetten om Bergen aantrekkelijk te maken voor jeugd en gezin, misschien nog veel belangrijker is het aantrekkelijk houden van ons mooie Bergen. Dit kan op verschillende manieren en ieder idee is dan natuurlijk ook welkom.

Ook verkeersveiligheid behoort tot een van de punten waar ik me sterk voor wil gaan inzetten. Er zijn veel onveilige situaties en voornamelijk het te hard rijden in de hoofdstraten van onze dorpen vraagt aandacht. Verkeerd geplaatste borden zorgen ook voor onduidelijk en dus onveilige plaatsen. Dit is helaas binnen en buiten de bebouwde kom een probleem wat vaak simpel op te lossen is.

Natuurlijk ben ik ook bereid andere punten en dossiers op te pakken zodra dit in het belang is van onze burgers. Politiek is niet alleen besturen van de gemeente maar wij zitten er juist om onze burgers te dienen. Waar nodig nemen we de burger aan de hand en gaan we het gesprek aan om tot passende oplossingen te komen. Open en transparant is dan ook het motto.