Vakantiegevoel!

geplaatst in: krantenartikel | 0

 
Veel inwoners van de gemeente Bergen genieten, zoals vele Nederlanders op dit moment, van een welverdiende vakantie! Deze wordt gevierd in Nederland of in het buitenland, waar de zon meestal volop schijnt. Ik zie elke dag fietsers voorbij komen, genietend van al het moois dat de gemeente Bergen te bieden heeft. Er zijn echter ook nog veel mensen in onze gemeente die dat vakantiegevoel niet kennen, ze staan aan de zijlijn vanwege een beperking of ze komen niet aan de bak op de arbeidsmarkt. Dit gaat vaak gepaard met verborgen armoede. Mensen staan niet te dringen om dit wereldkundig te maken, nee, ze proberen de eindjes aan elkaar te knopen door elke cent om te draaien voordat ze hem uitgeven. 
De goederenbank Well is een welkom toevluchtsoord als er iets aangeschaft moet worden. Dit kan kleding, bruin- of witgoed zijn, gratis te verkrijgen bij de goederenbank voor de minderbedeelden onder ons. Een club enthousiaste vrijwilligers runt zonder eigenbelang dit bedrijfje, maar is door het onverwachtse succes uit haar jas gegroeid. KERN zou graag snel een goede oplossing zien voor het probleem waar de goederenbank nu mee kampt, de gemeente zou een mooi gebaar kunnen maken naar de goederenbank. Hier heeft de gemeente nog geen oren naar. Jammer voor de vrijwilligers die werken bij de goederenbank, jammer voor de initiatiefnemers van de goederenbank en jammer voor alle mensen die bij de goederenbank terecht kunnen voor de aanschaf van iets ‘nieuws’. 
Wat zou het een mooi gebaar zijn van de gemeente Bergen om de goederenbank ruimhartig te ondersteunen met hun initiatief. Zo zouden veel meer mensen uit de gemeente Bergen in deze tijd ook van dat vakantiegevoel kunnen genieten!
KERN wenst iedereen een fijne vakantie toe.