Zomer in Siebengewald

geplaatst in: krantenartikel | 0

 

Nu de rapportage van een onafhankelijk adviesbureau op tafel ligt is er voor het college van Bergen geen reden meer om het voorbereidingsbesluit te handhaven en de ondernemer van de

Siebengewaldse super de ruimte te geven om zijn plannen te ontwikkelen zonder verdere obstakels op te werpen.

Dergelijk protectionisme is overigens bij wet verboden, zo stelt het extern adviesbureau. Ook geeft het bureau aan nog geen begin van een reden te kunnen ontdekken waarom de ontwikkelingen in Siebengewald gedwarsboomd zouden moeten worden.

De fractie Kern heeft, naar nu opnieuw blijkt, terecht tegen dit besluit gestemd. Protectionisme om problemen in het centrum van Bergen te verhullen is een gebrek aan visie.

In het centrum van Bergen zal creatief omgegaan moeten worden met de overvloed aan nieuw gecreëerde winkelruimtes. Voorbeelden voor oplossingen zijn in den lande voldoende aanwezig.

Het valt bijvoorbeeld te overwegen om de ruimtes onder het “Landmark” een andere bestemming te gaan geven .Horeca zo blijkt inmiddels is daar geen oplossing. Loslaten dus!!!

Voor Siebengewald komt deze zomer de zon weer door en blijft er daar een leefbaar dorp waar misschien ook de jongeren willen blijven wonen.

Peter Loermans