Programma Vrijetijdseconomie

geplaatst in: krantenartikel | 0

Bergen als “Hart van de Maasduinen” moet de toerist gaan verleiden om naar Bergen te komen en hier zijn centen achter te laten. Tijdens de raadsvergadering deed wethouder Pekema wanhopige pogingen om met veel nietszeggende woorden de raadsleden te overtuigen van de waarde van het programma vrijetijdseconomie. Hij sprak zelfs over industriële bezienswaardigheden.

Op de vraag van KERN waar hij op doelde kwam hij niet verder dan een fietspad over het Energie Landgoed Wellsmeer. KERN heeft zich sterk gemaakt voor een veel betere ondersteuning en samenwerking met de toeristische ondernemers in Bergen, die staan maar al te vaak in de kou als er een beroep gedaan wordt op de gemeente. KERN is erg benieuwd wanneer de eerste resultaten zichtbaar worden. Vanzelfsprekend vindt KERN dat alles in zeer nauwe samenwerking met de ondernemers wordt opgepakt. Wat KERN betreft “Snel aan de slag!”. De wethouder heeft toegezegd dat hij onderzoek doet naar het parkeren, werkgelegenheid en de zichtbaarheid van “Bergen Limburg” op diverse digitale media. Wij zijn benieuwd of dit geen loze woorden blijken van de wethouder toerisme.