Buurtservice houdt dorp leefbaar

geplaatst in: krantenartikel | 0

 

In Afferden is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen het huiskamerproject Bejen, de Dorpsraad en de plaatselijke supermarkt. Ze noemen het buurtservice, je moet daarbij denken aan maaltijden/boodschappenservice, kleine ‘technische’ huishoudelijke klussen, klein tuinonderhoud, bij mensen thuis, maar ook het schoonhouden van een park of plein. De werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen die via de Gemeente Bergen in het kader van de re-integratie of een werkervaringsplek bij de Superrr zijn geplaatst. Ook de vrijwilligers van Bejen spelen hierbij een grote rol. Dit is een sprekend voorbeeld van de participatiemaatschappij en van zeer grote betekenis van de leefbaarheid in de dorpen, waar KERN een groot voorstander van is.

Door op deze manier ook vrijwilligers te werven voor diensten in de supermarkt, maakt het mogelijk dat de Superrr in Afferden lb. nog in lengte van dagen zijn deuren open kan houden.

 

Marleen Raijmakers raadslid KERN Bergen