Nieuwe ronde

geplaatst in: Uncategorized | 0

Terugkijkend na de welverdiende vakantie en beginnend aan een nieuwe ronde in het politieke jaar kunnen we bij KERN de hectiek nog goed herinneren met het feit dat we onze nek hebben uitgestoken voor het Luukske in Wellerlooi. Een geweldig resultaat bereikt met als gevolg dat het nu weer super goed gaat met het Luukske. Dat was niet bereikt als het aan de andere partijen had gelegen. Het was achteraf ook niet voor niets dat KERN zich verzette tegen het belachelijke voorbereidingsbesluit dat de wethouder heeft genomen tegen de verdere winkelontwikkeling in Siebengewald. Dit was en is een slecht besluit voor de KERN Siebengewald en dus waren wij tegen, net als de VVD. De rapportage vanuit een onafhankelijk bureau geeft ons meer dan gelijk en dus hopen we dat binnenkort dit besluit van tafel kan en Siebengewald zich verder kan ontwikkelen. Ook het verzet tegen de behandeling van de groenstrookjes heeft geleid tot bijstelling van het beleid ten gunste van betrokkenen.

Onze inzet en bijdrage heeft er toe geleid dat men de coalitie aan afspraken houd. Bijvoorbeeld wordt nu de gehele Hoenderstraat gereconstrueerd en niet de halve en met betrekking tot de goederenbank heeft dit ertoe geleid dat binnenkort toch echt tot actie wordt overgaan en niet alleen foto’s maken in de krant en mooi weer spelen. Nee, ook hier heeft KERN haar taak opgepakt en actie afgedwongen.

Ook na jaren van gesteggel heeft KERN bereikt dat er eindelijk wordt begonnen met het fietspad Afferden-Siebengewald. Hiervan was al sprake sinds 1972!! Hoe lang kan iets duren.. . Het feit dat Maasland er überhaupt nog is komt door verzet van KERN tegen de overmacht.

En zo zijn er nog meerdere punten te noemen.

We willen hier echter niet al te lang bij stil staan maar gaan door onder andere voor: WOZ verhoging van 32% in 4 jaar tijd (haast onopgemerkt en automatisch) moet van tafel, eindeloze problemen met de Dorpsstraat in Afferden moet snel opgelost worden, 7 miljoen opbrengsten van Maaspark Well mogen benut worden voor de burgers en niet heel stilletjes en onopgemerkt voor de happy few en de eventuele toerist, Mantelzorgcompliment gewoon terug naar de 200 euro en een finale oplossing in de Loi met betrekking tot de kinderboerderij.

Zijn we dingen vergeten, laat het ons weten op onze website www.KERNbergen.com en laten we gezamenlijk de belangen van de KERNen weer bovenaan zetten. Het is mooi geweest en nu wij!!