Crossen door de bossen.

geplaatst in: krantenartikel | 0

Burgers maken zich zorgen om de toenemende belasting van de bossen in en rondom Wellerlooi.
Sinds enkele maanden zijn deze opgenomen in het parcours van de jeeptochten van ActionDome. De jeeps vertrekken vanaf het onlangs geopende Taste & Go in Wellerlooi. In een ingezonden brief aan de gemeente Bergen, uit een burger van deze gemeente zijn zorgen over het rijgedrag van de jeeps. Hij schrijft over roekeloos rijgedrag en thuis vertelt zijn zoontje dat hij door een jeep van de weg afgesneden is. Een andere bezorgde burger stuurt foto’s met daarop kapot gereden wandelpaden in de bossen, hij geeft aan dat deze bij nat weer alleen nog maar met laarzen te bewandelen zijn.

Tijdens de bijeenkomst van de dorpsraad van Wellerlooi afgelopen week werd deze problematiek aangekaart en onderkend. Er werd daarbij nog aangevuld door de aanwezigen, dat er ook toenemende overlast in de bossen is door quads die zelfs de ruiterpaden onveilig maken.

De fractie van KERN Bergen zal het college van burgemeester & wethouders bevragen op deze voor de natuur belastende ontwikkeling en vragen of dit wel het door het college bedoelde en gewenste toeristisch product is.

Frans Camps
Raadslid KERN Bergen