Toekomst Iedershuus Afferden op agenda gemeenteraad

geplaatst in: krantenartikel | 0
TOEKOMST IEDERSHUUS AFFERDEN

Het presidium van de Gemeente Bergen heeft besloten om het onderwerp toekomst Iedershuus Afferden te agenderen op de raadsvergadering van 11 April. Insprekers en Publiek dienen om 19.00 aanwezig te zijn. De fractie van KERN Bergen had een verzoek om een extra raadsvergadering in te lassen over dit onderwerp ingediend. Aangezien er al vele datums ingepland waren en de CDA fractie niet aanwezig kon zijn op 7 April is besloten om dit verzoek in de reguliere raadsvergadering in te plannen. KERN Bergen kon hiermee akkoord gaan omdat de Burgemeester beloofde om dit onderwerp als eerste te behandelen na de formele verplichtingen op de agenda, indien er publiek voor dit onderwerp aanwezig is op de publieke tribune.

 

In Afferden is onrust ontstaan nu er opeens een gezondheidscentrum de plaats van het iedershuus moet gaan innemen. Het huidige pand zou gesloopt gaan worden. De burgers in Afferden zijn hier niet over ingelicht en hebben zeker geen inspraak gehad in deze toekomst van hun dorpshuis. Het bestuur van de stichting Iedershuus zou tot dit besluit zijn gekomen met medewerking van het college.

De Dorpsraad Afferden werd voor een voldongen feit gesteld terwijl deze juist samen met de werkgroep accommodatie beleid onderzoek doen naar de verschillende toekomst mogelijkheden voor onder andere het dorpshuis.

 

Ook met de huidige huurder, Biljartvereniging ABC ’t Töpke is geen rekening gehouden en zij hebben nog een driejarig contract. De PVDA Wethouder Roefs heeft onlangs in de commissie Samenleving de eerste melding hiervan gemaakt waardoor het balletje is gaan rollen en de onrust is ontstaan. Het feit dat hier wederom burgers zijn gepasseerd is voor KERN Bergen de reden dat dit nu besproken dient te worden en duidelijkheid verschaft moet worden aan de burgers van Afferden over hun dorpshuis.

 

Hieronder een interview met Patrick Robben over dit onderwerp: