Tom Tom of tam tam in Bergen?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ik val met de deur in huis. Wim Raijmakers, echtgenoot van mijn fractiegenote Marleen voegde het PK raadslid Ponjee tijdens een bijeenkomst in Afferden het volgende toe: “Dat makte gij nie mer mit , dat ‘t Iedershuus gesloten gaat worden en dat dor achter ien Offere een MFC de Alverman kumt”.

Ponjee vatte deze opmerking op als een doodsbedreiging en de fractievoorzitter van de PK deed daarvan aangifte.
De opmerking van Wim Raijmakers betrof echter geen bedreiging maar een voorspelling. Immers de heer Ponjee is inmiddels 73 jaar oud en in de gedachte van Wim Raijmakers blijft het Iedershuus nog minstens 30 jaar voortbestaan. Ponjee zou dus dik 100 jaar moeten worden. De statistieken wijzen er, helaas voor Ponjee op, dat die kans zeer klein is. Daarbij komt dat ook te verwachten bezwarenprocedures een zee van tijd zullen vragen alsook de te maken plannen voor een alternatief voor het Iedershuus.

De gewraakte uitspraak betrof dus geen bedreiging maar een realistische voorspelling. Waarom dus de tam tam die door de oude politiek in de krant en via facebook wordt gemaakt? Die tam tam past in een patroon, om ieder misverstand te vermijden, een patroon in de zin van context. Uitgangspunt voor de oude politiek is kennelijk om KERN Bergen de mond te snoeren en of verdacht te maken.
CDA, PK en VVD hebben de meerderheid in de raad. Zij besloten de spreektijd per fractie bij de behandeling van bijvoorbeeld de begroting in eerste termijn te beperken tot slechts 15 minuten. Het gaat dan over de inkomsten en uitgaven van meer dan 30 miljoen…..
Ik werd door een voormalig VVD raadslid tot 2 keer toe beschuldigd van een strafbaar feit: smaad en bedreiging. De gedane aangiften werden echter beide geseponeerd bij gebrek aan bewijs of onderbouwing.

Het lijkt er op dat zwart maken en de mond snoeren van sympathisanten van KERN Bergen doel op zich is geworden van de oude politiek. De fractie KERN Bergen plaatste het onderwerp omtrent het Iederhuus op de raadsagenda. Dit nadat de PK wethouder Roefs triomfantelijk de sluiting en sloop van het Iedershuus had aangekondigd. De wethouder weigerde in te gaan op de insprekers en ook om de door KERN Bergen gestelde vragen te beantwoorden. Sterker nog, de oude politiek maakte misbruik van haar meerderheid in de raad om de 2e termijn van de discussie te blokkeren. Dit op voorstel van de PK. Puur machtsmisbruik van een meerderheid in de raad.
Zo werkt dus de democratie In Bergen.

Onwillekeurig gaan mijn gedachten terug naar ene Melkert….De laatste dagen wordt er door de oude politiek veelvuldig via de pers en facebook op gewezen dat de mening van de meerderheid van de raad moet worden gerespecteerd. Om de dooie dood niet! De besluiten van de meerderheid zullen moeten worden uitgevoerd. Kritiek op die besluiten mag en zal voortduren. Zo werkt de democratie. Degenen die dat niet begrijpen zijn de weg kwijt. Het ware beter als zij de Tom Tom in plaats van de tam tam zouden gebruiken.

Rolf Krijnen Fractievoorzitter KERN Bergen