Energielandschap

geplaatst in: Uit de raad | 0

 

Tijdens de raadsvergadering van 5 juni stond een kredietvoorstel  van  € 558.000 ten behoeve van de uitvoering van het Plan van Aanpak Energielandschap Wellsmeer op de agenda.
KERN heeft nog veel vraagtekens bij dit energielandschap.  Eerst zullen vragen over het financiële risico van € 3.000.000, de procesgang, de noodzaak, de gevolgen voor bewoners, landbouw en omgeving en nog de nodige andere vragen, bevredigend beantwoord moeten worden voordat we kunnen instemmen met dit energielandschap.
We vinden het sowieso ongepast dat een feitelijk demissionair college een dergelijk miljoenenproject op de raadsagenda zet. Een groot deel van de gemeentelijke reserve gaat op aan dit energielandschap. KERN is groot voorstander voor duurzame energie, maar is tegen deze ondoordachte plannen. Het kan niet zo zijn dat er een succes nagejaagd wordt terwijl de gemeente op zwart zaad komt te zitten. De verantwoordelijk wethouder Splinter  gedraagt zich inmiddels al een Zonnekoning ook gezien zijn beantwoording van vragen (of het gebrek hieraan) door KERN gesteld in raad en commissie. Dit alles heeft niets te maken met goed rentmeesterschap.