Klachten bij aanleg glasvezel

geplaatst in: Uit de raad | 0

In onze gemeente wordt op dit moment in opdracht van E-fiber glasvezel aangelegd in onze dorpen. De werkzaamheden zijn als eerste begonnen in Afferden.
Het regent echter nu al klachten over de kwaliteit van het geleverde werk. Bestrating wordt slordig hersteld en stenen worden veelvuldig kapotgeslagen.
Daarom heeft Marleen Raijmakers hierover vragen gesteld aan het college in de commissie Ruimte en Economie. Onder andere heeft ze gevraagd of er gecontroleerd wordt door de gemeente op het geleverde werk en of de gemeente op de hoogte is van situaties waarbij het weer dichtleggen van de bestrating niet goed gebeurd is.
Namens het college werd gemeld dat de gemeente extra toezicht heeft ingehuurd op de uitvoering van de werkzaamheden die namens E-Fiber door het bedrijf Spitters worden uitgevoerd. Dit ingehuurde toezicht kan de klachten niet onderschrijven.

Marleen werd geadviseerd om concrete situaties te melden bij de gemeente. Dit heeft ze gedaan door onder andere deze foto’s naar de gemeente te sturen.

  


Als u ook niet tevreden bent over het herstel van de bestrating, meld het dan bij de gemeente of eventueel bij ons.