Gemeente Bergen krijgt Rekenkamer

geplaatst in: Uit de raad | 0

Gemeente Bergen krijgt Rekenkamer

 

Als een van de laatste gemeenten in Nederland, bijna 10 jaar na de installatie van de eerste gemeentelijke Rekenkamer, krijgt ook Bergen eindelijk een eigen Rekenkamer.

rekenkamerOnze Rekenkamer bestaat uit 3 onafhankelijke personen die onderzoek doen naar – en oordelen over het handelen van het gemeentebestuur. Zij rapporteren rechtstreeks aan de Raad en zijn een wettelijk verplichte toezichthouder. Mooi gezegd oordeelt de Rekenkamer of ons gemeentebestuur doeltreffend, doelmatig en rechtmatig handelt. Kortom voldoen we aan de wet, werken we financieel met zo min mogelijk kosten en een maximaal resultaat zodat we onze burgers zo goed mogelijk kunnen bedienen.

KERN zal de Rekenkamer vragen onderzoek te doen naar alles wat te maken heeft met Mosaique (eindrapportage), het geldverslindende Maaspark Well (tussenrapportage) en de aanpak van de 3 D’s (WMO, Jeugdwerk en Participatiewet).