Eindelijk groen licht?

geplaatst in: Uit de raad | 0

Eindelijk groen licht?

Nu het bestemmingsplan Gochsedijk deze maand in de gemeenteraad op de agenda staat lijkt er een einde te komen aan een in een besloten raadsvergadering onnodig ingestelde bouwstop voor een supermarkt in Siebengewald.
KERN heeft zich altijd tegen dit besluit ter bescherming van Mosaïque verzet omdat dit geen gepast middel is om een economische activiteit te sturen, het sowieso bedenkelijk is of een gemeente dit moet doen en we er de noodzaak niet van in zagen.
Ruim een jaar geleden heeft KERN middels een motie nog geprobeerd om tijdwinst te boeken voor de ondernemersplannen maar deze werd door de overige partijen niet ondersteund.
Al met al verdient deze hele procedure niet de schoonheidsprijs en zal het college, toen gesteund door de coalitie van CDA en PK, zich een volgende keer eerst eens achter de oren krabben voordat er zo een besluit in stemming wordt gebracht.
Hopelijk kan binnenkort de schop de grond in zodat er in Siebengewald het gezelligste winkelcentrum in Noord Limburg kan ontstaan en we deze exercitie snel kunnen vergeten.