De evaluatie is niet gereed (?)

geplaatst in: Uit de raad | 0

Op dinsdag 22 maart zouden we in de gemeente Bergen tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Economie worden bijgepraat over Maaspark Well, een van de grootste projecten uit de geschiedenis van de Gemeente Bergen. Er stond een presentatie door een ambtenaar gepland met betrekking tot dit onderwerp.

Vorig jaar is door de wethouder in de raadsvergadering beloofd dat er voor het einde van het eerste kwartaal een tussenrapportage zou worden voorgelegd aan de raad. Helaas zijn er nu geen rapporten of financiële onderleggers paraat bij dit onderwerp, helemaal niks.
Aangezien we als KERN al vaker te maken hebben gehad met dit soort grappen hebben we de onderstaande vragen op 16 maart naar de griffier verzonden met betrekking tot Maaspark Well .

 

1) Wordt deze presentatie nu als de tussentijdse evaluatie beschouwd?
2) Wordt dit nu beschouwd als de schriftelijke en financiële onderbouwing van een van de grootste projecten van de gemeente bergen of komt dit nog?
3) In welke context moeten we deze presentatie dus beschouwen?

 

Dit hebben we gedaan omdat we ervan uit gingen dat het college deze “presentatie” wel weer eens zou kunnen gebruiken als haar argument dat er een evaluatie en een juiste, volledige en tijdige rapportage heeft plaatsgevonden, met een terugkoppeling naar de gemeenteraad.

In het verleden heeft de rekenkamer Venlo het niet mis te verstane advies gegeven dat de Gemeenteraad via tijdige en schriftelijke onderbouwingen op de hoogte dient  gehouden  te worden bij grote projecten.

Diverse malen heeft KERN  zowel schriftelijk als in de raad het college gevraagd om een tussenrapportage van Maaspark Well. Dat blijkt nogal een probleem in Bergen en waarom? Misschien omdat deze rapportages niet gemaakt en niet voorhanden zijn. Hoe moet een Gemeenteraad dan sturen en op welke informatie moet zij dat doen??

Het project Mosaïque werd mondeling afgedaan en na vragen van KERN kon er nog net een A4tje van af met wat financiële cijfers die achteraf verre van compleet waren..

Omdat wij dus wederom “problemen” voorzagen vroegen we maar eens na wat de status van deze “presentatie” zou moeten zijn? Daar hebben we nog geen antwoord op gekregen, anders dan onderstaand antwoord  van de griffier:
Geachte leden van de commissie ruimte en economie,

Op verzoek van uw voorzitter deel ik u mee dat de voor de vergadering van woensdag 22 maart 2017 geagendeerde presentatie van de evaluatie Maaspark Well (agendapunt 6) komt te vervallen en doorschuift naar de volgende vergadering van uw commissie.
De reden: de evaluatie is nog niet gereed.

Met vriendelijke groet,

Sjaak van ‘t Hof
Griffier gemeente Bergen

Blijkbaar zaten we dus wederom niet zo verkeerd met onze veronderstellingen en is KERN nu debet aan het verstoren van de “geruisloze rapportage” m.b.t. het project Maaspark Well!!
Helaas geen presentatie en blijkbaar geen rapportage en dus ook geen evaluatie..

Misschien wil men het “succesverhaal” Maaspark Well zolang mogelijk vooruitschuiven net als diverse streefdatums die bij dit project horen.