Waar is het nog wel pluis?

geplaatst in: Uit de raad | 0

Waar is het nog wel pluis? In het Bergsche Gemeentehuis of misschien in het Afferdse Iedershuis?
Dinsdag 11 April was een drukke dag voor het Afferdse Pluisje. Overdag zwierven groepen jongeren door het dorp met vuilniszakken en knijpers om het dorp van al het afval te ontdoen. De kinderen van het Diekske gingen op pad en zochten achter ieder huisje naar een ragfijn pluisje. Behendig werd deze naar de grote gele verzamelzak gehengeld met een afval knijper. Zelfs de jeugdpluizer heeft even meegelopen en geholpen. Dat was wel een leuk initiatief om terug te pluizen naar jeugdpunt.nl die de jeugdwerker leverde. Na al het gepluis en geploos lieten de KERN leden, Dorpsraadleden en jeugdpluizers een piekfijn dorpje achter en kon er weer even tegen aan worden geplozen.

De mensen van KERN hadden het nog druk want er moest nog van alles uit worden geplozen voor de avond sessie in de Raadsvergadering van de Gemeente Bergen. Er waren wat ruisjes gekomen in de Afferdse pluis toen deze hoorde dat men het dorpshuis uit werd gepluist. De gezondheid werd dan wel verbeterd maar het iedershuis zou veranderen in gruwelijke betongruis!! Een gezondheidscentrum moest verrijzen op deze centrale plek en publiek domein wordt commercieel bezit. Alle pluisjes verzamelde zich in het burger huis om te horen naar deze gemeente ruis. Wat zij zagen deed de pluizen de oren suizen. De opper pluis zette door de democratie een heel groot kruis. KERN leden bruisden en de andere partijen gingen tegen de pluisjes indruisen. Monddood werden de pluizen in de pelzer gemaakt doordat de coalitie info onderling had doorgesluist. Pluisje stond naakt in het gemeentehuisje! Alle pluisjes mochten weer naar hun huisjes. Er kwamen geen antwoorden van het PVDA Pluisje en beschermd moest zij worden tegen KERNachtige luisjes. In het dorp werd er schande van gesproken. De grijze muizen stuurde de Afferdse pluizen terug naar hun huizen zonder iets te openbaren of ontzorgen en te vertellen dat hun iedershuis niet werd opgeborgen.
Het is niet meer pluis in het Bergsche Gemeentehuis werd er door de Afferdse straten gesuist. De Bergsche muizen besloten toen ook nog voorlopig geen pluisjes meer toe te laten in hun raadshuis! Wat een gespuis daar in het Bergsche gemeentehuis..

KERN achtige pluis in de Pelz(er)

 

Interview Patrick Robben naar aanleiding van dit onderwerp: